Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 5 de maig del 2013

ARBRES DELS CARRERS DE REUS - GEOFFROEA DECORTICANS

Arbre natiu de Xile, Perú, Bolívia i Argentina, de nom comú Chañar. És una espècie que arriba a créixer fins a 10 metres d'alt encara que és més freqüent veure'l com arbre petit o arbust, és de fullatge groc verdós, caduc i amb espines a les seves branques. Està provist d'un sistema radicular molt important ja que es desenvolupa en hàbitats àrids, d'aquestes arrels sorxeixen un gran número de rebrots de manera que, d'un sol arbre es pot arribar a formar un petit bosc.
Floreix a la primavera i de manera molt vistosa, la majoria de les vegades abans de la foliació. Les flors són hermafrodites de color groc, produeixen un fruit color cafè en madurar, és comestible i s'utilitza per elaborar melmelada, menjar-lo cru, o cuinat d'altres maneres. La fusta s'utilitza per fabricar mobles i altres objectes.


Requereix de sol directe per un bon desenvolupament ja que amb la llum del sol s'activa el seu metabolisme i el creixement és més gran, per això solen habitar les vessants de solana a les muntanyes o bé a les planícies.


 De tronc recte o tortuós, molt característic per les exfoliacions de la seva escorça que es desprenen en plaques i faixes que, plegades permaneixen adherides per un temps. El mateix succeeix a les seves branques.

Av Paisos Catalans cruilla carrer Vilafortuny





2 comentaris:

notasdeagenda ha dit...

Com sempre: Bones fotos, descobertes i coneixements

Jordi ha dit...

Gràcies Montserrat, un plaer compartir amb vosaltres