Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dilluns, 9 de juliol del 2012

El Parc del Pescador - Cambrils - Catalunya

Quan travessem la magnífica porta d'entrada de ferro Corten, un espai fresc i tranquil ens dóna la benvinguda

El Parc del Pescador va ser el primer gran parc públic de Cambrils construït molt a prop d'on antigament hi havia un petit zoològic. El nom del parc és en memòria dels pescadors ja que està situat al costat del port pesquer i a prop del barri on encara habiten molts d'aquests homes de mar.
La seva ubicació el fa un lloc molt freqüentat pels turistes i gent de les poblacions del voltant com també dels veïns. Es troba a la vora del mar, al costat del passeig marítim a la desembocadura de la riera d'Alforja, davant de la platja de la Riera i a pocs metres dels famosos restaurants i bars on podem degustar l'excel · lent cuina marinera amb el seu peix acabat de pescar.
Compta amb uns 5.000 m2, on trobem diverses zones infantils per diferents edats, pistes de petanca i un bar restaurant. A l'estiu una Biblioteca a l'aire lliure i un escenari on es realitzen concerts, espectacles teatrals, danses i una infinitat d'activitats per gaudir de l'aire fresc de la marinada (aire que entra de mar) i l'ombra dels magnífics arbres que sovintejen. A l'entrada sud-est també trobem l'oficina de Turisme.


 Uns grans exemplars, que ja estaven anteriorment a la construcció del parc, de Eucalyptus globulus envolten l'estany artificial, on el so del seu sortidor esmorteeix el soroll dels voltants.
Una pergola serveix com a suport a les plantes enfiladisses

Aquest és un espai ombrívol, amb zones d'estar amb bancs i espais de jocs, on la vegetació és densa i exuberant, destaquen  els  grans Platanus hispanica i l'Hedera helix que entapissa els parterres.

La vegetació del parc compta amb una barreja d'arbres i arbustos mediterranis com subtropicals (Cercis siliquastrum, Celtis australis, Cupressus sempervirens, Vitex agnus castus, Laurus nobilis, Nerium oleander, Ficus macrophylla, Ficus nitida, Phytolacca dioica, Strelitzia reginae, Cyca revoluta, Agapanthus, entre molts altres)

Wisteria sinensis floreix en penjolls a l'inici de la primavera, abans de que apareguin les fulles

Trobem combinacions de planta amb còdols de riu, així com l'ús de mulching de restes poda. Per evitar l'ús massiu de gespa i crear un espai més sostenible.

 Les flors de Tipuana tipu caigudes donen al terra un aspecte de catifa groga

En una zona del parc hi trobem una antiga embarcació d'arrossegament de Cambrils anomenada la "Marinera".  El nom d'arrossegament, fa referència a la tècnica de pesca en la qual una embarcació fa avançar una xarxa en forma de sac, on queda el peix atrapat, pel fons marí. Antigament la pesca d'arrossegament es feia amb dues embarcacions que arrossegaven la mateixa xarxa.


* Algunes d'aquestes imatges han estat cedides per Josep M. Olivé,  Responsable de Manteniment de Jardineria de l'Ajuntament de Cambrils

2 comentaris:

Isabel Alguacil-paisajista ha dit...

Enhorabuena por el blog! Muchas gracias por el comentario y por el enlace a mi blog, he puesto un enlace al tuyo también. Te sigo!
Un saludo!!!

Josep Maria Olivé ha dit...

Hola parella, aquest blog cada dia te més nivell, molt bona feina!! Moltes gràcies per encavir una mica de Cambrils en el vostre blog.

Una abraçada

Josep Maria