Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 7 d’abril del 2013

El Bosc de Los Tiles - La Palma - Canary Island

El bosc de Los Tiles, localitzat al municipi de San Andrés y Sauces a l'illa de la Palma, és un lloc de grans parets rocoses, de fet La Palma és l'illa més abrupta del món en la seva relació alçada / superfície, això fa que núvols quedin adormits en els seus vessants i mantinguin l'humitat constant. Aquest fet, provoca una vegetació exuberant d'una gran bellesa i importància botànica i zoològica. Destaca la frondositat del bosc de laurisilva amb uns impressionants arbres de gran envergadura, heretat de l'època terciària, és un fràgil ecosistema i un dels més importants de l'arxipèlag Canari.
En Els Tiles l'aigua és un element clau, i es troba tant en l'ambient, com a terra, com en les mateixes plantes, com en els moltíssims canals i cascades, i és que, els 140 quilòmetres quadrats del Bosc dels Tiles és Reserva de la Biosfera declarat per la UNESCO des de 1983, molt abans que aquesta denominació s'estengués a tota l'illa, l'any 2002.

 Jardins verticals naturals 
Aquest espai humit, fresc, natural és un dels llocs més màgics amb una diversa flora i fauna, també és el bosc més gran de laurisilva a l'illa.
 Ocotea foetens ( Til  )
És un arbre que té una grandària variable entre els 8 i els 25 m d'alçada. El tronc, de vegades, es ramifica des de la base. L'escorça és fosca i rugosa i la fusta té una olor ben desagradable. El fullatge és perennifoli i fosc. Les fulles són senzilles, peciolades i llustroses a l'anvers. Les flors són de color blanquinós-verdós o groguenc i desprenen una olor agradable. Els fruits són durs i carnosos, embolicats fins a la meitat per una càpsula, també carnosa, que posteriorment es torna llenyosa. Aquests fruits serveixen d'aliment a moltes espècies d'aus abans que madurin.