Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 12 de maig del 2013

Viveros Ebro - Miravet - Tarragona


Visita dels membres The Mediterranean Garden Society (MGS) per les terres de la Ribera de l'Ebre, inicialment un dia passat per aigua, que finalment ens va respectar la resta del dia.
La Jornada es centra a Viveros Ebro, situat al poble de Miravet, al marge del riu Ebre que li dóna nom,  és una empresa amb més de 40 anys d'experiència al front de la qual trobem al Pere Margalef  i al Josep Marçal amb els seus fills. Els vivers inicialment es van dedicar a la producció d'arbres fruiters i més tard van introduir el cultiu d'arbre ornamental. No obstant, segueix sent la producció de fruiters on Vivers Ebre està més especialitzat. Gaudeix d'una gran reputació tant l'àmbit nacional com internacional i les seves vendes es distribueixen per França, Itàlia, Suècia, Portugal i Anglaterra

Visita dels camps de cultiu amb el Castell de Miravet al fons.

Amb més de 120 hectàrees conreades, disposen d'una gran varietat d'arbres fruiters i arbres ornamentals, els quals han estat sotmesos a diferents proves en  els camps experimentals de Miravet. Al seu catàleg de fruiters es pot veure una àmplia selecció de cirerers, presseguers, nectarines, albercoquers, pomeres i pruneres. Destaca un Catàleg de Cirerers amb una selecció d'unes 40 varietats a la venda provinents de més de 400 varietats experimentades als camps d'assaig: Santina, Tulare, Sweet heart, Skeena, Frisco, Sentenia, entre d'altres formen aquest catàleg.
 
Visitant els camps de producció, en Jacov ens fa una demostració d'un empelt .

Producció de fruiters per venta en gardens, en aquest cas Malus sp.

Producció de Sorbus domestica

Producció de Prunus armeniaca

Camp de cultiu de Celtis australis

Selecció de varietats de Cercis siliquastrum per la seva floració

 
Cultius de Prunus pissardii
Fruiters preparats per el seu transport a gardens

Etapa final de la producció,  preparat per la distribuir  al client, aqui tenim el   Catàleg de Ornamentals   amb un gran repertori d'espècies i varietats: Albizia julibrissin 'Summer Chocolate', Peltophorum, Melia azedarach umbraculifera, Tabebuia impetiginosa, Koelreuteria Paniculata, ...


Els membres The Mediterranean Garden Society (MGS) acompanyats dels propietaris de Viveros Ebro Pere Margalef i Jacov Marçal.

Per la tarda vam fer una visita al Taller de Terrissa Ferran Segarra. Aquest disposa una gran col·lecció de ceràmica antiga a més a més de la venda de ceràmica típica de la zona.
Miravet té una llarga tradició ceràmista, s’ha trobat ceràmica d’època ibera i romana, però la que encara avui s’elabora al poble, té el seu origen a la ceràmica àrab que els pobles musulmans van importar a la Península Ibèrica. A finals del segle XIX, principis del XX, el poble, va arribar a haver més de vint famílies dedicades a la terrisseria, que venien la seva producció a l'Aragó, al País Valencià i a la resta de Catalunya. La transportaven amb els carros dels traginers, que carregaven la ceràmica i la venien o bé la canviaven per aliments o objectes que no hi havia al poble. La ceràmica també era transportada pel riu en llaüts carregats (embarcació típica) i s'anava venent a les diferents poblacions properes al marge del riu, considerada de gran qualitat. Avui dia conserva set tallers en actiu que elaboren les peces típiques de Miravet, aquests es localitzen a les afores del municipi, a l'anomenat Raval dels Canterers. 



El mestre Ferran Segarra ens va oferir una demostració on vam poder gaudir veient-lo treballar l'argila, de forma totalment artesanal. Al taller trobem una mostra de peces de ceràmica representativa dels centres més importants del país.