Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dijous, 24 d’octubre del 2013

ARBRES DELS CARRERS DE REUS - CINNAMOMUM CAMPHORA



Cinnamomum camphora és un arbre longeu que forma part de la família de les lauràcies, originari de l’Extrem Orient, és apreciat pel seu bonic fullatge de fragància peculiar i per la seva bona projecció d'ombra. Les fulles són persistents, alternes, coriàcies, de forma oval, acabades en punta i amb un llarg pecíol. Presenten un color verd clar, molt brillant, donant lloc a la particular claredat de les copes. A la primavera, els brots nous sorgeixen entre el brillant de les fulles amb tons que van del rosa al bronze. Criden l'atenció els seus tres nervis principals que es divideixen en altres més petits. La floració emet un aroma embriagador a la primavera, són unes petites flors que seguiran amb uns petits fruits en forma de baies, aproximadament d'un centímetre de diàmetre. Inicialment són verds i a mesura que avança el temps van enfosquint fins arribar al negre al final. Les baies envolten una llavor oliosa que té una llarga història, en l'ús com a repel·lent natural de molts insectes. Presenta una estructura marcada, amb un tronc considerable i un port en forma de paraigües natural. És especialment adequat per espais grans, ja que poden superar 20 metres d'altura i 10 metres d'ample. El Cinnamomum viu bé en les regió mediterrània degut a la seva adaptació a la sequera, es desenvolupa adequadament tant a ple sol, com a ombra parcial encara que necessita sòls profunds i frescos.


Diversos exemplars  de Cinnamomum camphora prosperen al Parc del Velòdrom, situat en la  llera d'un antic barranc, avui en dia desviat.

Les petites flors poc aparents de color crema apareixen a la primavera.

Antigament s'havia fet servir la càmfora amb propòsits medicinals, una l'essència que s'extreu per destil·lació de les seves fulles i de la seva fusta, avui en dia és un producte sintetitzat per la indústria química.

Diferents tonalitats bordeus tenyeixen les fulles a punt de caure en la seva maduresa, les fulles caigudes són reemplaçades gradualment.


2 comentaris:

Montse Olive ha dit...

M'encanta el teu blog.

Jordi ha dit...

Gràcies Montse