Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimarts, 29 d’octubre del 2013

El Peine del Viento - Donostia - San Sebastián

Es tracta d'un conjunt de tres escultures d'acer de grans dimensions, semblants entre elles, ubicades a l'escullera a la vora del mar, en l'entorn d'un espai públic, amb unes plataformes esglaonades construides amb llambordes de granit de color rosa. Situades a la base del monte Igueldo, en un extrem de la badia de La Concha, al passeig de Ondarreta de Sant Sebastià, a la província de Guipúscoa, al País Basc. Dutes a terme per l'artista Eduardo Chillida Juantegui, i acompanyades de l'obra arquitectònica de l'arquitecte també basc Luis Peña Gancheguii, que va ser l'encarregat de dissenyar l'entorn al 1977. Les escultures estan incrustades a les roques, a l'aire lliure i quan el vent bufa fort, les ones del mar Cantàbric les fuetegen amb força, és un espai màgic. Les escultures estan formades per diversos braços de secció rectangular que s'entrelliguen creant un entramat que sembla pentinar el vent, un exemple únic de l'harmonia entre l'art i el paisatge. Amb  un estil que barreja conceptes com el informalisme, el minimalisme i el land art.
L'aleació que les forma conté fòsfor, coure, níquel i crom, una composició molt similar a "ferro corten"
 Destaquen uns forats a terra de la terrassa pels que puja l'aire i l'aigua en trencar les ones, amb onatge fort és espectacular. Les set obertures perforades en el  granit rosat  representant de les set regions basques.



Com si sempre haguessin existit, unes mans industrials, rugoses i curtides pel treball nèixen de les roques.

1 comentari:

Diana Studer ha dit...

I've seen Corten steel used in American gardens - but this is awesome!