Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dilluns, 16 de juliol del 2012

Le Cirque du Gavarnie et la Grand Cascade - Hautes Pyrénées - France



Le Cirque du Gavarnie et la Grand Cascade
 El Circ de Gavarnie, a 1600 m d'altitud, és un immens amfiteatre natural que va ser creat  per una glacera, avui dessapareguda practicament. Conformat per una paret de 1.500 metres d'alçada i 6 quilòmetres de perímetre. Està custodiat per grans cims de més de 3.000 metres entre els quals destaquen el Pic i Casc de Marboré, el Taillón o el Gran Astazu, que formen part del Massís del Monte Perdido. 




Erinus alpinus


Lilium pyrenaicum
 La flora del Parc national des Pyrénées és molt diversa, 2.500 espècies de les 6.000 enumerades a França estan comptabilitzades al parc, de les quals 10% són endèmiques.


Hôtel du Cirque et de la Cascade està obert només en determinades èpoques de l'any


 Des de la petita població de Gavarnie, en una caminada d'una hora arribarem al centre del circ i al peu de la gran cascada  Patrimoni Mundial de l'UNESCO amb el títol de paisatges naturals i culturals.

Pinguicula longifolia subsp. longifolia.És una Planta insectívora, un  endemisme  dels Pirineus centrals que es distribueix per escassos punts de Gavarnie

Durant el desglaç una multitud de cascades es precipiten al llarg d'aquesta paret rocosa entre les quals destaca, sens dubte, la Grand Cascade (422 m de caiguda vertical ) una de les més grans d'Europa, està alimentada per una surgència del estany del Mont Perdut (2.592 m ), en territori espanyol.

2 comentaris:

Desert Dweller ha dit...

Gracias por compartir tu visita! Eso me recuerda a las montañas de Colorado o tal vez el noroeste del Pacífico - el cielo claro y el agua refrescante para mí. ¡Qué gran diversidad de especies vegetales - el ". Pinguicula longifolia subsp longifolia" es nuevo para mí, como un iris?

Me gusta que la arquitectura del hotel, también.

Kukkaiselämää ha dit...

Thanks for visiting my blog. You have gorgious photos!

Satu