Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimarts, 12 de juliol del 2011

Vallée d' Ossau - Parc national des Pyrénées - France




El Parc Nacional dels Pirineus és un dels deu parcs nacionals de França. Està situat al sud del país, a la part occidental de la serralada, i a cavall entre els departaments de Hautes-Pyrenées (Midi-Pyrénées) i Pyrenées-Atlantiques (Aquitània).
Creat el 1967, compta amb una superfície de 50.000 hectàrees. D'oest a est, comprèn l'alt Vall d'Aspe, la reserva del Midi d'Ossau, el Balaitus, el massís del Vignemale, els circs de Gavarnie i Troumouse, i el Néouville. La regió de Cauterets es considera el centre geogràfic del Parc. El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, a la vessant espanyola dels Pirineus, limita pel sud, formant part tots dos de la denominació Pirineus-Mont Perdut, que delimita al extens conjunt muntanyós transfronterer, i inscrit des de 1997 en la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.
El Parc té com a finalitat preservar la bellesa dels paratges i protegir les espècies vegetals i animals en perill d'extinció, recolzant-se en una reglamentació molt estricta. Al voltant del Parc, una zona de 160.000 hectàrees es beneficia d'inversions econòmiques, socials i culturals que tracten de frenar l'èxode rural i desenvolupar l'equipament turístic de la regió.
Vallée d' Ossau
Lacs d' Arrémoulit
Lacs d' Arrémoulit

Marmota alpina (Marmota marmota).
Marmota alpina
A la vora de l'extinció en el passat, les marmotes han crescut de forma espectacular en nombre, i viuen ara entre les roques en petits grups, al 1948 és van realitzar les primeres introduccions de marmotes al Pirineus francesos procedents dels Alps amb l'objectiu de reduir la predació de l'àliga daurada (Aquila chrysaetos) sobre les cries d'isard.

Passage d'Orteig

Lac d'Arrious

Pic du Midi d' Ossau ( 2.884 m )

Gentiana alpina

1 comentari:

Diana Studer ha dit...

That scenery is spectacular. Your marmots fulfil the same ecological role as our dassies.