Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimarts, 28 de desembre del 2010

SANTA CLOTILDE ( Lloret de Mar Costa Brava )








cupressus sempervirensConífera de forma piramidal, de creixement mitjanament ràpid; pot arribar a 30 m alçada. i 1 m de diàmetre, les seves fulles estan disposades en ramillons en formes d'escates el fullatge es verd fosc. La seva fusta és vermellosa i d'olor agradable. Pot arribar a fins a 400 anys de vida. Les fulles són escamiformes, primes, aplanades, amb punta obtusa, deprimides, imbricades, de color verd fosc mat, sense glàndules resiníferes. Inflorescències masculines terminals, solitàries o en grups i les femenines formant cons auxiliars. Floreix a la fi d'hivern i un mateix exemplar produeixen flors masculines i femenines; les masculines formen cons ovals de color verdós que pengen de les puntes de les branques. Els femenines són lleugerament esfèrics, es componen al voltant de 12 escates i al desenvolupar-se es converteixen en un gàlbul globular de 3×4 cm, de color verd al principi tornant-se a vermellós i marró a l'arribar a la maduresa.


El Jardi vertical

Els jardins de Santa Clotilde, de 26.000 metres quadrats, d'estil noucentista ,van ser dissenyats a principis de segle per l'arquitecte i urbanista Nicolau Maria Rubió i Tudurí i estan situats en un amfiteatre natural amb vista al mar. . Aquest espai, amb vegetació típicament mediterrània, es va realitzar seguint l'estil renaixentista italià, amb jardins escalonats en terrasses, àmplies vistes exteriors i escultures en tots els racons. Les peces escultòriques apareixen al llarg del recorregut creant diferents punts d'interès, com el grup de sirenes de bronze de l'artista Maria Llimona en l'escala principal. En les places i miradors es troben bustos d'inspiració clàssica sobre pedestals coberts d'heura. Juntament amb les escultures, les fonts són un dels elements que caracteritzen aquesta zona verda. En els eixos principals del jardí -tres escales que descendeixen a una plaça central- i en l'esplanada superior, la vegetació adquireix una funció tant estètica com arquitectònica. Les tanques vegetals formades per xiprers conformen unes parets que canalitzen la visió de l'espectador per a remarcar diferents panoràmiques, com la qual descendeix cap al mar. Cedres, tarongers i pins completen el repertori natural d'aquest recinte. El conjunt ofereix una imatge insòlita de Lloret ja que es troba en una zona poc explotada turísticament, sobre la platja de la Boadella.