Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimecres, 22 de desembre del 2010

CHEYDA, ECHEYDE, ECHEDEY ( TENERIFE )










La Porta del Infern

El Teide situat Illa de Tenerife és una muntanya volcànica de la qual irradia un inexplicable magnetisme. Situada a 3718 metres alçada, aquest dormit volcà sembla voler tocar el cel, obrint-se pas per sobre d'un mar de blancs i espessos núvols. Aquest volcà era adorat pels Guanches, per ells era la porta d'entrada a l'infern. Els Guanches anomenaven al Teide com Cheyda, Echeyde o Echedey.










Taginaste rojo

Echium wildpretii pertany al grup d'espècies arbustives sense ramificar, que posseïxen una roseta foliar densa i que desenvolupen una sola inflorescència de gran grandària. Es diferencia de la resta d'espècies d'aquest grup per les flors, que posseïxen una corol·la de color vermell i per les seves fulles, que són linear-lanceolades. Endèmica dels "Tabaibales" zona subalpina de Les Cañadas del Teide. Una planta fins i tot morta, te el seu encant.






Autorització per a l'accés al con terminal del Teide