Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 13 de juny del 2010

CADAQUES (Alt Empordà) ,Girona, Catalunya

feu clic


La Bougainvillea
Les mal anomenades flors, que en realitat no ho són, sinó fulles modificades. La veritable flor és blanca i diminuta, envoltada d'aquestes fulles modificades que es diuen "brácteas". Les Bougainvilleas las podem trobar amb tota gamma de colors, però la mes coneguda es la de color fúcsia. Va Ser descoberta per Louis de Bougainville a Brasil en 1790 i la va portar a Europa on la va popularitzar ràpidament.



Cadaqués, el pais de la Tramontana



La Badia de Cadaqués forma el port natural més gran de Catalunya i en ella fondegen, sobretot en l'època estival, nombrosos vaixells i naus de tots les grandàries. Els seus carrers petits i estrets, i les seves cases típiques pintades de blanc fan de Cadaqués una vila amb un gran encant.
La tramuntana (del llatí transmontanus: "de més enllà de les muntanyes") és un vent fort i fred que ve del nord-est, d'origen polar, fen servir el nord dels Pirineus i el sud-oest del Massís Central Francès com a zona d'acceleració. La seva velocitat ha arribat als 190 Km/h.