Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimarts, 4 de juny del 2013

Le Jardin La Louve - Bonnieux - La Provence


Situat al Luberon, en una bonica zona pintoresca de les Muntanyes Provençals, ens trobem en un jardí complexe de mida modesta (1.600 m2), disposat en una successió de terrasses en plena harmonia amb el paisatge circumdant, fent servir la tècnica del "paisatge prestat" però mantenint espais íntims. Les fonts, els elements de pedra, ferramentes i altres detalls, doten el jardí de gran personalitat. La reiteracio en l'ús de la topiària, arbustos podats generalment en forma de bola, és el que ha donat sigularitat i reconeixement al jardí de La Louve. La vegetació utilitzada és endèmica de la regió mediterránea on trobem plantes de Lavandula de la garriga, Buxus sempervirens, Ballota pseudodictamnus, Myrtus communis, Iris, Centranthus, Teucrium, etc., que s'han establert en un sòl pobre i pedregós. 
El Jardí de La Louve va ser dissenyat i construït per Nicole de Vésian als anys 90, la famosa dissenyadora de moda de la firma Hermès que un cop retirada va passar a diseñar alguns jardins. Actuament és propietat de Judith Pillsbury que segueix conservant l'estil i disseny original del jardí de Nicole De Vésian. Es pot visitar amb cita prèvia (està tancat al juliol i l'agost) i per a grups d'almenys 10 persones, reserva a l'Oficina de Turisme de Bonnieux.






 Aquest jardí admirat i sovint imitat és considerat un dels millors de França
 El jardí està ple de petites escenes

La poda de xiprers plans a la part superior es va originar quan Nicole va recuperar uns exemplars de Cupressus sempervirens cremats per les gelades per un fort fred hivernal en un viver local. Va tallar les copes malmeses per estimular el creixement lateral, des de llavors la silueta de xiprers retallats en pla llueix a Bonnieux.





Les combinacions vegetals i la pedra treballada, es succeeixen al llarg de tot el jardí.


1 comentari:

Diana ha dit...

those rounded pebbles must have made for pleasant strolling.