Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dilluns, 18 de febrer del 2013

Parc Natural de la Serra d'Irta - Baix Maestrat - Castelló

La Serra d'Irta
representa una de les darreres serralades litorals que resten sense construir a la costa mediterrània. Es tracta  d'un espai protegit de 12.000 ha i un dels paisatges més bonics de la costa valenciana, situat entre els termes municipals d'Alcalà de Xivert, Santa Magdalena de Pulpis i Penyíscola. L'alçada màxima és de 572 m al pic Campanilles, els seus abruptes vessants descendeixen suaus cap al mar al llarg de 12 km de costa, pràcticament inalterats, amb nombrosos penya-segats i cales.
Perfil de la costa, al fons es distingeix Penyíscola amb el casc antic i el castell situats en una petita península sobre un promontori rocós.
Torre d'Almadum o Badum és una torre de guaita que està situada  sobre un penya-segat de 97 m d'alçada.
 Bupleurum spinosum


Euphorbia paralias
 Anthyllis cytisoides i  Hyparrhenia hirta
els Chamaerops humilis flanquegen el camí que discorre paral·lel a la costa.


L'assot de la mar deixa malmesos els Chamaerops humilis, alguns d'ells agonitzant.


Narcissus assoanus 'Dufour' amb Thymus vulgaris

Urginea maritima és una planta herbàcia amb un gran bulb (de fins a 15 cm de diàmetre) es troba prop de la superfície, arran de terra o parcialment desenterrat, i presenta diverses túniques externes membranoses, algunes gruixudes, resistents i capaços de suportar la intempèrie. Les seves fulles lanceolades són alternes, apareixen a la primavera i s'agrupen en una roseta sense pecíol. A l'estiu moren les fulles i apareixen les flors en llargs escaps sense fulles, arriben al metre i mig d'alt. En aquests raïms podem trobar més de 50 flors blanques que després donaran lloc a les càpsules que guarden les llavors.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És com un camí de ronda, no? M'encanten! Són d'una bellesa sublim!

Jordi ha dit...

Si Laura, es el camí de ronda que discorre paral·lel a la costa gairebé tot el parc natural.