Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dilluns, 24 de desembre del 2012

Èvol - Llenguadoc-Rosselló - France


És un poblet unit a la ciutat  francesa de Olette en el departament de Pirineus Orientals i la regió Llenguadoc-Rosselló. Catalogat com un dels pobles més bonics de França, Èvol convida al passeig a la contemplació a perdre't entre els seus carrers, a fotografiar cada lloc, cada casa, cada pedra, convida a gaudir del seu entorn i el seu paisatge. Als seus escassos habitants els hi agrada decorar i arreglar les façanes amb flors, plantes i ornaments.


El poble d'Èvol està situat a la riba del riu Èvol, afluent del Tet, a les Garrotxes del Conflent.
Les Garrotxes de Conflent és una subcomarca natural situada a l'extrem nord-oest de la comarca nord-catalana del Conflent, que té una població extremadament reduïda i una fesomia d'alta muntanya. Aquesta és una vall, àrida i pobra de cultius, on els  habitants es dediquen, bàsicament, a la cria de bestiar. La vall està en un procés de despoblament, només salvat pel creixent increment del turisme verd. Un turisme que busca un espai d'oci amb un patrimoni natural on la qualitat del medi ambient és un factor essencial per a l'atracció turística.

Un racó ple de plantes Aucuba japonica 'Crotonifolia'.

Les façanes de pedra i teulades de pissarra perviuen en aquest racó del Pirineus



2 comentaris:

Diego ha dit...

Seguramente existirán pueblos de arquitectura similar con habitantes de tan buen gusto como este, tambien en España. Hemos de descubrirlos y mostrarlos al mundo para que pueda disfrutar de ellos no solamente en fotografias de tu magnífico blog.

Jordi ha dit...

Existen muchos pueblos de gran belleza en el territorio español, algunos de ellos ya publicados (si buscas en nuestro blog los encontrarás). Quizás lo que debiéramos aprender de nuestro país vecino, es el gran amor y respeto que confieren hacia sus pueblos, territorio y patrimonio, con muchas iniciativas para promocionar sus virtudes incluso algunas veces inmerecidamente.
Gracias por visitarnos, te invitamos a seguir descubriendo rincones con nosotros.