Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimarts, 27 de novembre del 2012

Parc Natural del Montseny amb els colors de la tardor - La Selva - Catalunya


El massís del Montseny es troba a la serra prelitoral catalana, a 40 km. al nord-est de Barcelona, i es situa a cavall de les comarques de la Selva (província de Girona), Osona i el Vallès Oriental (província de Barcelona). El Parc Natural del Montseny va ser declarat reserva de la biosfera per la UNESCO a l'any 1978. És una combinació de paisatges mediterranis i centreeuropeus segons la orientació o l'alçada que ens trobem.
Embassament de Santa Fe



 Les cotes més altes són el Turó de l'home i les Agudes, el Matagalls i el Pla de la Calma.
Trobem denses fagedes i el bosc d'avets més meridional d'Europa.
El fullatge del Fagus sylvatica és d'un color verd clar a la primavera, però pren una coloració de verd fosc a l'estiu i rogenca a la tardor.

El Turó de l'Home és el pic més alt del massís del Montseny amb una alçada de 1.706 metres sobre el nivell del mar, el que el situa per sobre dels altres dos cims més representatiu del massís, les Agudes (1.705,44 m ) i el Matagalls (1.697,22 m). A causa de la guarnició militar que hi va haver durant molts anys i de l'observatori meteorològic del cim es pot arribar fàcilment en vehicle privat agafant un desviament de la carretera BV-5114 i seguint un camí asfaltat en força bon estat. L'observatori és un dels més antics de Catalunya amb dades des de 1880.

2 comentaris:

Diana Studer ha dit...

what an inviting landscape, I enjoy all the autumn colour at distant second hand.

Anònim ha dit...

ESPECTACULAR!