Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dijous, 1 de novembre del 2012

El Penyal d’Ifac - Calp - La Marina Alta - Alacant

El Penyal d'Ifac és un aflorament de pedra calcària que s'aixeca sobre el nivell del mar fins als 332 m d'alçada màxima i s'uneix a terra per un istme de restes de roca fragmentada i argila degut a l'erosió. Des de començaments del segle passat va ser obert el túnel que travessa una de les seves parets per la cara nord-est, una vegada passat el túnel, es pot pujar per un camí fins arribar el seu cim. El Penyal queda avui dia inclòs dins d'una petita zona protegida que va ser declarada Parc Natural l'any 1987. Malgrat les seves reduïdes dimensions acull una naturalesa rica i diversa, amb gran quantitat d'endemismes botànics d'aquí la seva singularitat.
En l'inici de la ruta trobem un camí empedrat que parteix des del centre de visitants





Túnel que comunica els dos vessants.

 El primer tram del camí és accessible gairebé bé per a tothom un cop creuem el túnel es complica i el cartell ens adverteix de la dificultat.


És el Parc Natural més visitat del País Valencià, amb una mitjana de 100.000 usuaris anuals, entre turistes i excursionistes. La vista que ens ofereix des de la seva talaia és el major atraient fet que comporta una gran pressió d'espai natural. Tot i així, la singularitat de la seva flora, que inclou importants endemismes, el converteixen en un parc natural de primer ordre.
Silene hifacensis, planta perenne, que ocupa petites fissures en les roques de penya-segats marins sotmesos a l'efecte dels vents marins carregats d'humitat, és un endemisme localitzat en certs punts concrets de la costa nord d'Alacant i d'Eivissa.


Teucrium buxifolium ssp. hifacense, planta perenne de les muntanyes litorals del nord de la província d'Alacant i el sud de la de València.


La ruta es divideix en dos camins
 
La colònia de Gavinot Mediterrani (Larus michahellis) és molt nombrosa i molt sorollosa.

Vista panoràmica des del cim

1 comentari:

Diana Studer ha dit...

It looks very beautiful, but quite nerve-racking. I'd go very slowly, and enjoy the flowers and the birds and the rocks.