Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 6 de maig del 2012

ARBRES DELS CARRERS DE REUS, PHOTINIA FRASERI "RED ROBIN"



El gènere Photinia és un arbust de fulla perenne oriunde d'Àsia, que presenta un híbrid anomenat Photinia fraseri "Red robin", es tracta de la híbridació entre Photinia glabra i Photinia serrulata. Els brots tendres són vermells de diferents tonalitats que poden anar del coure al borgonya, a més a més, tots els exemplars pateixen una interessant metamorfosi cromàtica segons l'estació, de manera que podem observar que la primavera ens regala el tó vermell i que es torna progresivament lilós a l'estiu per finalment recuperar el verd intens i brillant a l'hivern. La floració es dóna a l'abril, les flors són de color blanc, petites, disposades en raïms terminals erectes que tenen l'olor una mica desagradable. El fruit és globós, carnós, de color vermell i de uns 6 mm de diàmetre. Les photinies poden arribar a fer una alçada de 3 a 6 metres.
 Un dels principals problemes de les photinies és la Rhizoctonia. Es tracta d'un fong que entra a la planta  a través de les arrels. Si sospitem que ens ha envaït (observarem la part superior de les fulles cremada i arrissada) haurem de disminuir el reg i fer un tractament amb fungicida.



Donat les seves dimensions és un arbre que podem plantar en voreres estretes


Les noves brotacions de color vermell





Plantació de Photinies al carrer Balmes, també les trobem al carrer Sant Joan combinat amb xiprers

1 comentari:

LOLA ha dit...

Me encanta este arbusto convertido en arbolito y cuando brota es espectacular!!!!
Un saludo