Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 1 d’abril del 2012

Capafonts - Muntanyes de Prades - Baix Camp - Catalunya


Ruta de les foradades


Itinerari entre Capafonts i l'altiplà dels Motllats, a les Muntanyes de Prades, passant pels barrancs de l'Horta, la Font Nova i de la Pixera. Un paratge agrest i captivador que res te a envejar a altres, passem  entre cingles que ens porten a visitar llocs interessants i espectaculars: Les Tosques, la font de la Llúdriga, la Cova de les Gralles, el Pont de Goi, les grutes de la Escudelleta i la Foradada de Capafonts. Es tracta d'un recorregut sense grans desnivells ni dificultats amb camins fressats i  ben senyalitzats.

Foradada de Capafonts

Vista de Capafonts

  

Pont de Goi

Cova de les Gralles
Les Tosques
A les carenes exposades al vent i amb sol calcari de la zona alta de l'altiplà dels Motllats es troben formacions arbustives de caràcter oromediterrani. Una de les plantes més característica d'aquests ambients és l'Erinacea anthyllis, que sovint és acompanyant de Teucrium aureum.

Erinacea anthyllis
Teucrium aureum

També en aquests ambients de carenes exposades de la zona més alta dels Motllats trobem dues plantes molt rares a les muntanyes Prades: Scabiosa graminifolia i Thymus fontqueri.
Scabiosa graminifolia

1 comentari:

The Sage Butterfly ha dit...

I love the photos in this post--views from underneath or around some lovely object in nature. And the blooms through the stones are lovely.