Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 20 de novembre del 2011

El jardi Sec - Dry Garden II

Ara que ja ha arribat la tardor de veritat, considerada l'època més idònia per crear un jardí sec (sense reg), podem començar a treballar amb plantacions al jardí.
A la tardor les plantes tenen el benefici de la caiguda de pluges estacionals i tot l'hivern per desenvolupar el seu sistema d'arrels en profunditat. Per contra, si s'opta per plantar a finals de l'hivern o la primavera, serà necessari aportar més aigua (regs profunds cada setmana durant el primer estiu) i les plantes no tindran un sistema radicular tant important per afrontar el seu primer estiu.  Abans de la plantació, cal assegurar-se de descompactar el sòl, promovent l'arrelament profund que és essencial perquè les plantes siguin més resistents a la sequera. D'altra banda, a la majoria de les plantes mediterrànies no'ls agrada l'aigua estancada i prefereixen sòls ben drenats, per això cal afegir algunes pales de arena de riu o grava en el clot de plantació, si el sòl ho requereix, per estimular el drenatge.

Una vista del nostre jardí
Iris pallida 'Variegata'
Euphorbia rigida
La Nassella tenuissima un cop establerta, només necessita reg ocasional.
Rosa la sevillana i Miscanthus sinensis zebrinus
Agave ferox  i Osteospermun ecklonis
Evidentment les espècies seleccionades han de ser les adequades per un clima amb sequeres prolongaldes, temperatures elevades, i amb hiverns moderadament freds. També és millor seleccionar exemplars de mides petites per facilitar la seva implantació i reduir les seves necessitats hídriques. Com que el jardí mediterrani presenta una marcada estacionalitat (períodes biològics), cal barrejar diferents espècies que aportin color i textura através del fullatge, floració i fruits per donar un major atractiu durant tot l'any. D'aquesta manera, fins i tot en les èpoques més desfavorables (amb un vigor i floració mínims) no deixa de ser atractiu.

Tanacetum densum ssp. Amani
Teucrium luteum
Linum grandiflorum rubrum
També podem incorporar elements decoratius com ara roques, troncs i altres

4 comentaris:

Diana Studer ha dit...

Your garden looks inviting.

LOLA ha dit...

Preciosas imágenes... la del rosal sevillano me encanta!!!
LOLA

Wife, Mother, Gardener ha dit...

Beautiful photos! It makes me miss and look forward to May and Iris pallida.

Thank you for following Wife, Mother, Gardener! I look forward to see more of your blog also.
Julie in US

Lyn ha dit...

Your garden is so exciting! It is very different to mine, but very beautiful.