Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dijous, 18 de novembre del 2010

Platja La Punta del Fangar (Deltebre - Tarragona)

El Vigia del Fangar
Lum: blanca, cada 12 segons. Altura: 20 m. Abast: 12 milles. El primer far situat en aquest punt del Delta de l'Ebre es va il·luminar per vegada primera en 1864. La contínua deterioració del far original (que igual que el Far de Buda va ser incendiat i parcialment destruït durant la Guerra Civil) va fer que en 1972 fora substituït per una balisa en forma d'una torreta de ferro de 8 m d'altura, i pintada a franges blanques i negres. Aquesta balisa va donar pas poc després a una torre de formigó de 20 m d'altura i 3 m de diàmetre. El far es troba en la Punta del Fangar, en l'extremitat nord del Delta de l'Ebre. Val la pena visitar-lo a la tarda, abans de la posta del sol, per a admirar el color daurat de la sorra que cobreix tota la Punta del Fangar. S'arriba amb cotxe per un camí de sorra.

-

-


Dunes, Moixons, Mar i Pau

L'extraordinari i magnific lloc del Fangar.Quin plaer la de poder estirar-se a la platja amb molt poca gent al voltant, escoltar el xisclar de les gavines i admirar aquell paisatge ondulant de dunes. Sense oblidar els miratges que et fan creure que el far blanc i vermell aquesta enmig del mar.
-

-

-

-

-

-