Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimecres, 27 de març del 2013

Vivers de Plantes Crasses i Cactàcies al Maresme - Brasomar & Clavisa


Sortida matinal dels membres de Mediterranean Garden Society per visitar els vivers de plantes crasses i cactàcies Brasomar i Clavisa.

BRASOMAR - Vilassar de Mar.
Un viver productor de més de 200 espècies entre catàcies, Echeveries,  Sedums, Sempervivums i altres suculentes així com diferents espècies de Tillandsias. Al cap davant, Pere Màrtir dirigint desde1985, aquest negoci familiar, un negoci que inicialment té els seus orígens en el món de la pagesia i que evoluciona fins l'estat actual. La seva producció ocupa una superfície d'hivernacles de 5.000 m2 que es comercialitza a través de la cooperativa de productors de planta ornamental CORMA.
Pere Màrtir ens explica el procés de producció del viver, un gran coneixedor de de totes les espècies que produeix, donant-nos detalls del seu conreu i multiplicació.

Evolució de la reproducció de les Echeverias per esqueixos de fulles

Aeonium d'un perfecte color purpurea
Les Tillandsia són plantes de la família de les Bromeliàcies. En estat natural les trobem com a plantes epífites, es a dir, que creixen sobre altres vegetals fent-los servir com suport, sense arribar a parasitar-los. En jardineria en canvi les podem fer viure sobre altres suports i així gaudir d'elles.
Els seus requeriments d'aigua i nutrients són mínims, totes les seves necessitats les obtenen literalment l'aire, nodrint-se per les fulles. En alguns casos les fulles són suculentes o semisuculentes i estan cobertes per tricomes, o pèls vegetals, que són apèndixs de l'epidermis els quals li permeten absorbir aigua i nutrients, fent també la funció de protecció contra el sol i permetent la transpiració. Per altre banda, les arrels no tenen capacitat d'absorció, només els serveixen per fixar-se a un suport.

Infinitat de formes, colors i textures
Una de les parts atractives de la visita, és la contemplació dels magnífics hivernacles d'estructura de fusta.



CLAVISA - Vilassar de Dalt.
Una empresa productora de plantes crasses i cactàcies com Kalanchoes, Cyanotis somaliensis, Graptopetalum paraguayense, Peperomia nivalis, Aeonium atropurpureum, i moltes més fins un total de 300 espècies. Per trobar els inicis de l'empresa ens hem de remuntar als anys 60 quan fou creada, avui dia està dirigida Francesc Serra. Una gran part de la producció està destinada a planta petita per Garden Center i centres comercials, peròtambé treballa una línia de producció de grans exemplars per a la construcció de jardins per professionals, així com una línia de plafons vegetats per a jardins verticals i mantes de sedums destinades tant per quadres, com per cobertes verdes i jardins verticals.


Francesc Serra amb els membres de Mediterranean Garden Society, amb una filosofia molt clara del món vegetal i en concret de les suculentes
Un racó del jardí de demostració amb exemplars de grans dimensions
      Jardí vertical de suculentes una alternativa a la planta convencional per el seu baix consum d'aigua


Les mantes de sedum o "tepes" de sedum precultivats contenen més de 8 varietats diferents, de fàcil i ràpida col·locació. La seva resistència, adaptació, lleugeresa i versatilitat la converteixen en una bona solució per a la construcció de cobertes vegetals extensives de baix rendiment.





1 comentari:

The Sage Butterfly ha dit...

Those rows and rows of plants are so enticing. Thanks for sharing this with us.