Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dissabte, 9 de juny del 2012

Jardí Botànic de Plantes Medicinals de Gombrèn - Ripollès - Catalunya


El jardí de petites dimensions (1.200m2) està situat a la sortida del poble de Gombrèn a la carretera que porta a la Pobla de Lillet,  trobem plantades  gairebé 400 espècies reconegudes en l'àmbit botànic-medicinal bàsicament. És un jardí modest simplement uns parterres remarcats amb pedres, fustes o teules on les plantes agafen tot el protagonisme i conviuen de la  mateixa manera que en la natura. El jardí està dividit en 6 zones que s'agrupen en silvestres, culinàries, ornamentals, hortícoles, conreu de secà i plantes alòctones. El grup més nombrós és el de les silvestres, que són una mostra representativa de la flora gombrenesa i del Ripollès. La seva situació geogràfica i clima muntanyenc determinen una temporada curta d'obertura al públic que va de maig a setembre,  però la qual pot variar en funció del temps. És el mes de juny el més favorable per visitar-lo. L'entrada és lliure i gratuïta.


Cada planta està acompanyada d'una placa identificativa que indica el nom popular i científic, família a la que pertany i les seves propietats atribuïdes.

Epilobium

Tanacetum balsamita

Salvia sclarea

Zona de plantes silvestres 


Plantago major, P.media i P.lanceolata


Nigella damascena

Hi ha un servei de visites guiades