Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimarts, 19 de juny del 2012

Cami de ronda GR-92 de l'Ametlla de Mar a l'Ampolla - Baix Ebre - Catalunya


El GR92 és un itinerari que travessa Catalunya de nord a sud seguint la costa que està senyalitzat amb les marques blanques i vermelles de sender de gran recorregut. El tram que parlem avui és el de l'Ametlla de Mar a l'Ampolla, sent un dels de major interès natural, conserva les seves cales i penya-segats pràcticament deshumanitzats. Passem per l'antic camí de ronda (guaita), sempre en primera línia de costa, observant un paisatge Mediterrani inalterat, amb un relleu marcat pels últims contraforts de les serres de Cardó-Boix on trobem penya-segats de 15 a 20 metres d'alçada, boscos que arriben a tocar del mar, antics conreus d'oliveres i garrofers, plantes que viuen en primeríssima línia suportant el salnitre i la força del vent que les moldeja en formes aplanades i ondulades. El recorregut, de 16 quilòmetres, es pot fer en unes quatre hores i mitja més les parades, la tornada es pot fer amb tren.


Helianthemum syriacum subsp. thibaudii



La força del mar arriba bén endins
Crithmum maritimum

Limonium virgatum


  Sota les aigües del litoral d'aquesta ruta, trobem una de les colònies de Posidònia (Posidonia oceanica)  més importants de la costa mediterrània.
         El pinar litoral a la primera línia, amb els Pinus halepensis castigats per l'efecte de la sal i el vent, que actuen a manera de barrera protegint la vegetació interior.
En segon pla topiaria natural en un grup de Pistacia lentiscus, retallats pel vent salí

1 comentari:

Jordi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.