Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 9 d’octubre del 2011

El Parc de Bagatelle - Paris - France

El Parc de Bagatelle, creat al segle XVIII al cor del Bois de Boulogne, és una de les quatre divisions del jardí botànic de la ciutat de París. Aquest elegant jardí d'estil anglo-xinès cobreix 24 hectàrees, amb boscos, jardins ombrívols, jardins aquàtics amb salts d'aigua i coves,  per esmentar-ne només algunes de les seves atraccions.



Una mica d'història el Parc i el Palau de Bagatelle van ser construïts en només 64 dies, degut a una aposta entre Maria Antonieta (esposa del rei Lluís XVI) i el Comte d'Artois, que havia adquirit la finca en 1775. Els plànols van ser dibuixats en una sola nit per l'arquitecte Bélanger. Més de 900 obrers van treballar en aquesta realització. Arribant a la quasi desaparició durant la Revolució Francesa, la ciutat de París es fa propietària del parc en 1905.


Rosers paisatgístics al nord del parc
El 1905 li encomanen la restauració a l'arquitecte paisatgista Jean Claude Nicolas Forestier (1961-1930), conservador dels parcs i jardins de la ciutat de París i el dissenyador dels Camps de Mart, va voler crear un espai per a la odserbacion i gaudiment  amb  col ·leccions  ded rosers, arbustes  plantes vivaces i perennes. Amic de Monet, es va inspirar en els impressionistes i la seva manera de plasmar  les flors i posant èmfasi en els efectes de la plantació de masses. El jardí de roses segueix sent la seva obra principal. Allà es pot veure 10.000 roses de 1.200 varietats. El parc també compta amb altres nombre d'espècies: a partir de març, bulbs de primavera, al maig, les peònies, clematis, iris, i després al juny, les roses i els lliris d'aigua, a la tardor dalhias i arbres amb fullatge de color, a l'hivern els arbres i els arbusts que floreixen en aquesta estació.


Col.lecció de Peonies



Col.lecció de Iris

Al parc hi trobem Bulbs amb 255 cultivars, Iris amb 330 tàxons, Pelargonium amb 87 subespècies i 50 cultivars, Nymphaea 75 cultivars, Paeonia 154 tàxons i Aster amb 103 cultivars, entre altres. 



En aquest roserar cada any i des de 1907, es celebra al mes de juny un concurs internacional de roses noves

3 comentaris:

Arash ha dit...

Beautiful photos. Merci beaucoup

The Sage Butterfly ha dit...

What a lovely garden! My favorite are those cone-shaped features...stunning! Thanks for sharing this great garden.

Manel Correa ha dit...

Felicitats. És una bona resenya sobre el parc de Bagatelle de París.
El bosc de Boulogne i el parc de Bagatelle, situat dins del bosc, són una visita agradable i alternativa a les grans multituds de turistes que s' acumulen en diversos llocs de París.
Manel.