Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Cubo de La Galga - La Palma - Canary Island - Espanya

  El Cubo de La Galga  és un barranc situat al nord-est de la Palma, neix a prop del Pico de la Cruz, a la cresta de la Caldera de Taburiente, i des d'aquí baixa cap a la costa de La Galga.  Afectat pels vents alisis gairebé permanentment al tram mitjà del barranc, es presenta humit, càlid i ombrívol. Amb aquestes condicions es desenvolupa el monteverde, es tracta d'un ecosistema amb una gran biodiversitat on Ocotea foetens, Persea indica, Laurus novocanariensis ocupen els llocs més humits i amb sòls més profunds, generalment prop de la llera, mentre que espècies com Myrica faya, Erica arborea, Viburnum tinus rigidum, Ilex canariensis, Rhamnus glandulosa  i Telinestenopetala, creixen als vessants. En el sotabosc hi trobem Pericallis papyracea, Ixanthus viscosus,i moltes mes. 






 La laurisilva és un dels boscos més representatius, no tan sols de les Canàries, sinó de la regió macaronèsica. Sempre es troba al nord i nord-oest de les illes per l'acumulació de núvols a una alçada compresa entre els 500 i 1200 m sobre el nivell del mar, això es degut a l'acció dels vents alisis. Les zones on s'esdevé aquest fenomen es coneixen amb noms curiosos. Si el fenomen el veiem des de dalt, és un "mar de núvols" mentres que si es vist des de baix té el nom "panxa de burro". 








 Woodwardia radicans i Diplazium caudatum són dues espècies de falgueres pròpies de les zones més humides i obagues





Els treballadors del bosc

2 comentaris:

The Sage Butterfly ha dit...

What a lovely forest...magical!

Arash ha dit...

Wow ! how nice, unbelievable ! I love walking through this lovely forest.