Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dijous, 22 de setembre del 2011

Balcons de Santa Cruz de La Palma - Canary Island - Espanya

Santa Cruz de La Palma està marcada per la presència de boniques balconades al llarg de les seves emblemàtiques edificacions. Paradoxalment, els balcons van ser prohibits al segle XVI per Felip II, per sobresortir de les edificacions i treure llum a les carrers estrets que formaven la ciutat. No obstant això, aquesta norma no va ser complerta en la seva totalitat i avui podem contemplar belles estampes de balcons que ornen els seus carrers. Hi destaquen els situats a l'Avinguda Marítima, amb el seu bell color verd i el seu estil mudèjar Hispano.
Ipomea 'Sweet Heart Purple'


Ipomea 'Sweet Heart Purple', Lotus pyranthus,


Els veïns de la Santa Cruz de Palma ha reprès un antic costum com el de decorar les finestres i balcons dels  principals carrers del centre històric amb flors i plantes, donant un acolorit com feia anys que no es recordava. La iniciativa ha partit de forma particular per part dels veïns i comerciants de la ciutat que volen d'aquesta manera millorar la presència del lloc.
L'Ajuntament de Santa Cruz de La Palma  ha valorat de forma positiva la gradual recuperació de aquesta tradició de decorar amb flors i plantes les finestres i balcons  juntament a l'ancestral tradició de mimar amb tota classe de vegetació els patis interiors.















Damunt del tot Aeonium arboreum nigrum


Alyssum Snow Crystals

2 comentaris:

Kelli ha dit...

Beautiful photography and a lovely blog. Thanks for joining my blog! All the best, Kelli.

rosa complicata ha dit...

que fotos mas bonitas! un abrazo