Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dijous, 30 de juny del 2011

ARBRES DELS CARRERS DE REUS - JACARANDA MIMOSIFOLIA

 
La Jacaranda és un arbre de fullatge caduc o semi caduc, de gran port i resistència, copa ampla i ramificada i vistosa floració. Nativa de les regions tropicals i subtropicals d'Amèrica del Sud (sobretot Argentina, Brasil i Uruguai). Fulles doblement compostes amb folíols petits, semblants a les fulles de les falgueres, el que li confereix a la copa un característic aspecte de lleuger. Té una abundosa i vistosa floracio blau-violeta, en grups, la flor te forma de campana de uns 4 cm, els arbres floreixen durant la primavera normalment nus abans del creixement de les fulles. Els fruits en càpsules són llenyosos color castany, de forma oval, semblants a castanyoles de fusta, amb dues tapes que s'obren quan maduren. Aquestes càpsules queden força temps a l'arbre i contenen al seu interior llavors alades. Molt emprat com arbre ornamental en arbrat urbà.

Etimologia: Jacarandá és un nom d'origen Guaraní (llengua aborigen de Paraguai), que significa fragant; mimosifolia, del llatí, fa referència a la similitud de les seves fulles de l'acàcia mimosa









Carrer d'Astorga

Bitllet de 5 Nafkas d'Eritrea


LA CIUTAT DE LA JACARANDA

L'any 1888 Pretòria  va ser la primera Ciutat on es va introduir  la Jacaranda a Sudafrica, per JD Cilliers que du dos exemplars des de Rio de Janeiro, on els va plantar al seu jardí, a les hores l'arbre es va tornar tan popular que el 1898, James Clark, un horticultor va obtenir un contracte del govern per plantar centenars d'arbres a tota la ciutat. Els arbres es van adaptar tan bé, que actualment Pretòria té al voltant de 50.000 exemplars i és anomenada La Ciutat de la Jacaranda. Avui en dia estan popular  que en alguns païssos de l'Àfrica  la tenen impresa en la seva moneda. Però hi ha una gran controvèrsia, certs grups ecologistes i altres, consideren la Jacaranda com una planta invasiva i en canvi la gent del carrer es mostra encantada amb aquest vegetal per la seua popular floració.






1 comentari:

Diana Studer ha dit...

The trees are striking, but that shard of ice in the heart blue, is my unfavourite colour. There is a jacaranda planted on the street corner, and my husband enjoys the flowers.