Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 8 de gener de 2012

Helicrysum italicum


Helicrysum italicum

Família: Asteraceae
Origen: Sud d'Europa

Descripció: és una planta perenne que té la particularitat de ser completament revestida per una espessa borrissol blanquinosa què emana una aroma característica. Planta de curri. Els fusts són alts fins a 30 cm, sense branques. Les fulles són lineal-lanceolades, gris platejat. Les flors són petites, en umbel·la de color groc pàl·lid i floreix per tot l'estiu. Les fulles són molt aromàtiques, sobretot quan fa calor o després d'una pluja. Flors de color groc al juny-juliol. Alçada: 40 cm. Ample: 50 cm. Fortalesa: de -12 a -15 ° C.

Hàbitat:Codi Sequera: 5. Compte amb la planta no li agrada l'aigua: ha de ser plantat en sòls pobres, rocosos o sorrencs, ben drenats, que queda sec a l'estiu. Tolera la pedra calcària. Aerosol resistent. Exposició al sol.
Usos: fronteres, plantes perennes i arbustos grans, jardí grisos, jardí aromàtic.