Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dijous, 20 de juny del 2013

Jardin du château de Val Joanis - Pertuis - France


Château Val Joanis és una finca vitivinícola que es troba als afores de Pertuis, a la comarca del Luberon, al mateix enclavament on hi va haver una vila romana. L'edifici segueix portant l'escut d'armes de J. de Joanis, que havia estat el secretari de rei Louis III de Nàpols. Els actuals propietaris, la família Chancel, va començar la replantació de la vinya i la creació del jardí al 1978, i els treballs van ser acabats al 1990. Cécile Chancel  va recrear el disseny d'un jardí hort tradicional francès que suposadament que va existir al segle XVIII al mateix lloc. El disseny es fonamenta en obtenir l'efecte ornamental i d'autosuficiència en vegetals i fruites. Al 2005, els seus esforços es van veure recompensats amb la designació Jardin Remarquable, però no va ser fins al 2008, que va ser guardonat com el "Jardí Francès de l'Any.
 

El jardí compta amb una extensió d'una mica menys d'una hectàrea, situat al centre dels camps vinyes. La superfície plantada es compon de tres terrasses, aquest disseny d'aterrassaments afavoreix estar a l'abric dels vents de ponent, Mestral, que acostumen a bufar a la zona,  i així es protegeixen els vegetals. Les tres terrasses estan  connectades entre si per un camí amb una pèrgola,  a l'esquerra del jardí.

El jardí en certs espais ens recorda a una "Potager" molt més usat en el centre i nord de França



Al jardí trobem innombrables detalls i complements que donen caràcter i singularitat a l'espai








El jardí pot ser visitat bona part  de l'any, d'abril a octubre, però consulteu la pàgina web amb els horaris d'obertura que varien segons la temporada. Una visita al jardí es pot combinar amb una visita guiada al celler i un tast de vins. http://www.val-joanis.com/

1 comentari:

ngocnhung ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Phục vụ cho nhu cầu vận chuyển container bằng đường bộ ngày càng lớn, vận chuyển xăng dầu bằng đường sắt và vận tải, gửi hàng hóa vận chuyển xe máy bắc nam bằng đường sắt cũng đã xây dựng nên những qui trình, dịch vụ vận chuyển hàng hóa bằng các toa xe chuyên dùng chuyên nghiệp và có hệ thống. Đảm bảo mang đến chất lượng tốt nhất cho khách hàng sử dụng dịch vụ.