Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 16 de juny del 2013

El Vilosell Iris - Les Garrigues - Lleida


El jardí viver està situat a El Vilosell, en un terreny d'uns 4000m2 a la comarca de les Garrigues, província de Lleida, aprop del Boscos de Poblet, en un meravellós entorn entre terres llaurades i conreus llenyosos de vinyes, oliveres, ametllers i petits reductes de bosc de garriga, on la flora de brolla conviu amb els camps conreats.  
A escasament un kilómetre del poble del Vilosell, a uns 685 metres sobre el nivell del mar, podem trobar prop de 10.000 iris i bulboses tals com Iris imbricata, Iris spuria, Iris lactea, Iris reichenbachii, Iris tectorum, Iris milesii, Iris lutescens, Iris graeberiana,  Iris sibirica, Iris Tall Bearded, Iris Pacific Coast també els géneres Fritillaria, Lilium, Narcissus, entre d'altres amb menor presència.

El jardí és fruit del treball i dedicació de la Cristina i el Jan, grans coneixedors i experts dels iris i de bulboses en general. A internet, disposen d'un web on es pot consultar el magnífic catàleg d'iris i bulbuoses que comercialitzen amb l'infinitat de colors i combinacions.





 Una petita mostra de formes i colors







 En Jan té una dilatada experiència en hibridació i creació d'un bon nombre de varietats de iris. La seva especialitat són els iris barbuts molts  són híbrids creats per ell al llarg de 20 anys.


 Una parada de colors, formes i perfums que es barregen de forma capritxosa.
Un oasi al mig de la natura.