Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dimarts, 19 de març del 2013

El Parc de La Mitjana - Lleida

El Parc Municipal de la Mitjana és un espai natural ubicat aigües amunt de la ciutat de Lleida és un espai protegit de les intervencions humanes i on la natura es troba en el seu estat més pur, el Parc conserva en molt bon estat els ecosistemes representatius del bosc de ribera de la terra baixa mediterrània, sent un lloc d’hivernada, cria i repòs de nombroses espècies d’aus aquàtiques. Des de l'any 1992, l'Ajuntament de Lleida ha ordenat i gestionat el parc amb la finalitat de compatibilitzar l'ús públic de l'espai natural amb els valors ecològics que conté. Les 90 hectàrees de superfície han permès una ordenació de l'espai amb itineraris senyalitzats, equipaments per a l'observació, gaudi de la natura i l'organització d'activitats d'educació ambientals. Disposa zones de pícnic, un embarcador i ponts per als vianants que creuen el riu Segre convertint el Parc de la Mitjana en un lloc emblemàtic per als ciutadans.
L'origen del nom Mitjana prové de les mitjanes del riu, unes illes fluvials que es formen quan el riu es divideix en diversos braços, en el curs baix dels rius madurs, on l'aigua flueix més a poc a poc i on s'hi acumulen els sediments del riu . Aquestes mitjanes és freqüent que siguin colonitzades per la vegetació de ribera.





La Mitjana la trobem catalogada com a zona humida pel Inventari de zones humides de Catalunya i té una protecció municipal des de l'any 1979 en que va ser declarada àrea d'interès natural, i més tard Parc d'Interès Natural en el Pla General Municipal (PGM) de Lleida (1992-2015)

A l'hivern el fred i la boira acostumen a ocupar la vall del Segre sent una carecterística que imprimeix caràcter a les terres de Lleida.


Algunes d'aquestes imatges han estat cedides per Meritxell Inglés Haro