Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 24 de febrer del 2013

ARBRES DELS CARRERS DE REUS - RHUS TYPHINA

Rhus typhina és un arbre de poca alçada, monoic, caducifoli, de ramificacions pubescents, que pertany a la família Anacardiaceae, originari de la costa est d'Amèrica del Nord que creix habitualment en grans grups en el medi natural. Molt decoratiu per la panícula rígida, de color vermell granatós, que conté els seus fruits,  i pel seu fullatge que adquireix vistoses tonalitats groguenques, vermelles o ataronjades a la tardor. Els fruits persisteixen molt de temps després de la caiguda de les fulles. Aquest petit arbre es planta de manera aïllada o en grup en parcs i jardins on aporta un toc original. Prospera en qualsevol sòl fèrtil i ben drenat. Cal anar amb compte on es planta ja es renova abundantment per rizomes arribant a colonitzar grans espais.

Zona verda pública a l'Urb. Les Palmeres - Club de Golf Aigüesverds.
Un dels grups que trobem al Parc dels Capellans.
Una espècie que lentament colonitza l'espai del jardí 
Els fruits de Rhus typhina s'utilitzen a nord Amèrica per fer una beguda àcida semblant a una llimonada de color rosat 
Practicant una poda d'eliminació de branques inferiors s'aconsegueix un port arbori.
La Rhus typhina a la tardor, és sense cap dubte, un espectacle de colors i textures que s'accentuen a mesura que s'intesifica el fred i s'escurça la llum solar. Trobem tota una gran gamma de tons i colors en els parcs i jardins on troben plantats.

A curta distància s'aprecia clarament la pubescència de les ramificacions joves, que donen lloc al seu nom comú, banya de cérvol.