Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

diumenge, 16 de setembre del 2012

Bagnères-de-Luchon - Midi-Pyrénées - France

Els parterres que convinen multitud de flors que omplen de color la ciutat


Banhèras de Luishon (nom occità) és un petit poble al sud de França en ple Pirineu a una altitud de 630 metres. La ciutat està situada en el departament de Haute-Garonne, a la regió Midi-Pyrénées, i és la ciutat balneària més antiga del Pirineu, també coneguda com "La reina dels Pirineus". Fundada pels romans i convertida en una luxosa ciutat balneari a finals del segle XIX, aquesta petita joia manté encara inalterat l'encís de la "Belle Epoque".


El romanticisme es palpa a tots els racons, incloses les rotondes


Un detall d'una rotonda


Les papallones d la rotonda li donen un aire delicat a aquest espai.


Ponts guarnits de flors que donen un aspecte molt agradble.

Les flors són per tot arreu fins i tot els fanals estan guarnits 





Els carrers de Luchon amaguen una llarga i intensa història en la qual l'aigua ha estat l'autèntica protagonista. Des de l'època dels romans que van decidir construir el primer balneari fins avui dia, Luchon s'ha anat adaptant al pas del temps sent fidel a la seva naturalesa. La seva època més esplendorosa coincidir amb l'edat d'or del termalisme a Europa en què, Luchon, es va convertir en lloc habitual de pelegrinatge de l'alta societat francesa. Aleshores va ser quan es van construir la major part dels majestuosos edificis que avui destaquen entre els seus carrers.




Una colossal Sequoia presideix un dels cèntrics parcs


Luchon, autèntica ciutat de muntanya, rodejada pels pics més famosos de la cadena Pirenaica, és el punt d'inici de multitut d'excursions d'alta muntanya. També és un destí turístic que atreu en qualsevol temporada a esportistes d'aquest medi, ja siguin excursionistes, esquiadors, amants dels esports de aigües braves, o bé ciclistes que troben molt a prop d'aquí les mítiques ascensions als ports de muntanya que coronen en el "Tour de France" com ara el "Col du Tourmalet", "Col de Peyresourde", ...

Cada any l'últim cap de semana del mes d'agost es celebra "La Fête des Fleurs"  (La Festa de les Flors), una caravana de carrosses decorades amb milers de flors naturals recorren la principal avinguda Allées d'Etigny davant la divertida mirada de veïns i turistes.