Paisatge, Natura, Jardineria i Món Vegetal - Landscape, Nature, Gardening and Plant World -Paysages, la Nature, le Jardinage et le Monde Végétal - Paisajes, Naturaleza, Jardinería y el Mundo Vegetal - SI VOLS VEURE LES IMATGES MÉS GRANS UN CLICK SOBRE LES FOTOS -

dissabte, 7 de gener del 2012

Jardí Botànic Marimurtra - Blanes - Catalunya

El jardí, de abrupta topografia, té una llarga escala que finalitza en el templet de Linné, des d'on es domina una impressionant vista de la costa i el mar.

El Jardí Botànic està situat  en un marc incomparable al cim d'un  penya-segat a la Vila de Blanes de la Costa Brava, en ell es troben espècimens de la flora de clima mediterràni.
El seu fundador Karl Faust va començar cap a 1920 la creació del que avui és un impressionant jardí botànic amb més de 3.000 espècies, dedicat fonamentalment a la flora típica mediterrània i subtropical.
Amb una extensió d'unes 4 hectàrees, dins d'una finca amb domini de bosc mediterrani, està dividit en tres zones-subtropical, temperada i mediterrània en què, a més de les comunitats autòctones, es troben reconstruïts diversos fitoepisodis o comunitats vegetals dels cinc continents.


Compta amb magnífiques col.leccions de Cactàcies i altres plantes suculentes procedents de les regions àrides d'Àfrica del Sud i Amèrica Central, a més de plantes endèmiques de la conca de la Mediterrània.